Ilmoittaudu tästä

Esittelyssä

Keto Software Oy on nopeasti kasvava ohjelmistotuoteliiketoiminnan yritys

Lue lisää

Idean ja innovaatioiden hallintaohjelmistoResurssienhallintaohjelmisto

Topic: PMO Set-Up and Maturity: Crossing the Finish Line

Speaker: Emma-Ruth Arnaz-Pemberton, Principal PMO and Collaboration Consultant, Samworth Brothers

Esittely:

Emma-Ruth Arnaz-Pemberton has over 15 years’ experience in the project management industry and established her first PMO back in 2008. Since joining the APM, Emma-Ruth has been particularly active in the PMO industry. She strongly believes in the PMO as a key enabler of successful business.

Emma-Ruth created ERAP Consulting Ltd in 2014 with a vision of transforming PMO consultancy to align with the modern needs of business. She majors on collaboration – combining the process-driven world of PMO with the modern age of ‘here-and-now’ – where information and support is available 24×7 at the touch of a button.

As Chair of APM PMO SIG Emma-Ruth is seeking to steer the PMO discipline from a traditionally administrative function to a fully embedded strategic business partner; for example, through curating events that inform and support this view, and enabling ‘PMO people’ to keep up with the exponential pace of business-related change.

Emma-Ruth actively embraces ‘out of the box’ thinking and often implements new ideas to prove a concept. Emma-Ruth has contributed to several publications including the Portfolio, Programme, and Project Offices, Real Project Management (Peter Taylor), and several Project Magazine articles and Wellingtone’s recent State of Project Management Survey.

Otsikko: Projektiliiketoiminnan kehittäminen ja menestystekijät

Alaotsikko 1: PMO or not? 6000 projektia vuodessa ilman varsinaista PMO:ta
Alaotsikko 2: Projektiliiketoiminnan kehittäminen – Project Excellence -malli, case Ramboll
Alaotsikko 3: Mitkä ovat kehittämisen seuraavat tavoitteet ja miksi ja millä mittareilla?

Puhuja: Kari Onniselkä, toimitusjohtaja, Ramboll Oy

Esittely:

Onniselkä siirtyi Rambolliin Comptelilta, jossa hän on työskennellyt globaaleista palveluista vastaavana johtajana ja johtoryhmän jäsenenä vuodesta 2011 ja vastannut yhtiön Intelligent Data –liiketoimintayksiköstä vuodesta 2015 alkaen. Tätä ennen Onniselkä toimi johdon konsulttiyhtiö Talent Partnersin toimitusjohtajana vuosina 2007-2011 sekä johtotehtävissä Nokiassa vuosina 2000-2006.

 

Otsikko: PMO:n rooli organisaatioiden yhdistyessä, case Tampere3

Alaotsikko: Miten PMO tukee suurta muutosohjelmaa?
Alaotsikko: PMO:n roolin kehittyminen muutoksen pyörteissä

Puhuja: Kirsi Vikström, erikoissuunnittelija, Tietohallinto, ICT-tuotanto ja kehityspalvelut, Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK)

Esittely:

Kirsi Vikström johti Tampere3 projektinhallintamallin kehitysprojektia vuoden 2016. Kehitysprojektin tehtäviin kuului myös mallin jalkautus Tampere3 korkeakouluissa. Muutoksen läpivienti kolmessa kulttuuriltaan täysin erilaisessa korkeakoulussa oli luonnollisesti erityisen haastavaa.

PMOn toimintaa salkkuineen ehdittiin pyörittää Tampere3:ssa vain neljännesvuosi, kun paniikkijarrutus pysäytti kaiken toiminnan viideksi kuukaudeksi. Nyt Tampere3 projektinhallintamallia ja projektitoimistoa käynnistetään uudelleen ”luovan tauon” jälkeen. Puhtaalta pöydältä aloittamisen yhteydessä on mahdollisuus katsella tulevaisuuden suunnitelmia uusin silmin – aikaisempia valintoja punniten ja ensimmäisen version puutteita korjaten.

Ennen Tampere3 hanketta Vikström on projektijohtamisen ohessa ohjannut Tampereen ammattikorkeakoulun tietohallinnossa muutoshallinnan – ja projektitoiminnan kehittämistä. Aikaisempaa kokemusta projektijohtamisessa on karttunut teknisesti haastavien, monimutkaisten ja suurten toimitusprojektien päällikkönä Enfo Oyj:ssä (2011-2013) ja OpusCapita Oyssä (2002-2010) ICT-järjestelmäpäällikön tehtävissä.

Innostus projekti- ja ohjelmajohtamiseen on vienyt mukanaan valmennuksiin ja sertifiointeihin mm. Lean, Prince2 Foundation ja IPMA C. Tällä hetkellä Kirsillä on menossa PM Master valmennus.

Otsikko: Kokemuksia SAFe:n hyödyntämisestä (tuotekehitys)projektisalkun johtamisessa

Alaotsikko: Toimivaa johtamismallia etsimässä
Alaotsikko: Projektisalkun oikea sisältö
Alaotsikko: Järjestelmän merkitys liiketoiminnalle, elinkaari ja rahoitusmalli

Puhuja: Konsta Luhtala, kehityspäällikkö, Asiakas- ja rahaliikennejärjestelmät sekä tunnistamisen ratkaisut, Veikkaus

Esittely:

Konsta Luhtala toimii tuotekehityksen ja liiketoiminnan rajapinnassa suuressa suomalaisessa peliyhtiössä. Hänellä on 17 vuoden kokemus digitaalisten palveluiden ja tuotteiden rakentamisesta molemmilla puolilla pöytää lukuisissa eri rooleissa. Luhtalan intohimon kohteena on rakentaa asiakkaille parhaita tuotteita, tekijöille parhaita tiimejä ja kaikki tämä tavoilla, joista syntyy mahdollisimman vähän hukkaa.

Otsikko: PMO kansainvälisessä organisaatiossa

Alaotsikko1: Miksi perustaa PMO? Miten me sen teimme?
Alaotsikko2: Mitä loimme EMEIA-laajuisen projektimallin kehityshankkeessa ja miten? Mikä oli PMO:n rooli?
Alaotsikko3: PMO:n merkitys ja kehitys tulevaisuudessa

Puhuja: Senni Jokinen, Head of PMO, Managed Infrastructure Services Nordic, Program & Project Services, Fujitsu

Esittely:

Senni Jokinen toimii Fujitsulla Nordic-tasoisen PMO-tiimin vetäjänä ja osallistuu vahvasti projektimenetelmien ja työkalujen kehitykseen. Viimeisen vuoden Senni on ollut aktiivisesti mukana Fujitsun EMEIA-tason projektimallin kehityksessä. Fujitsulla Senni on ollut töissä kohta 12 vuotta erilaisissa tehtävissä mm. projektipäällikkönä ja palvelujohtajana pääsääntöisesti ICT-infrapalveluiden parissa. Hän suhtautuu intohimoisesti asioiden kehittämiseen, tehtävälistoihin ja ihmisten auttamiseen – myös vapaa-aikanaan hän on mukana vapaaehtoisessa meripelastustoiminnassa.  Senni uskoo että projektien erittäin tärkeä, jos ei tärkein, menestystekijä on toimiva ja avoin viestintä.